Cukkinis tészta rántott karfiollal
Zöldséges finomság nemcsak vegetáriánusoknak!
Hozzávalók:
- tészta
- zöld és sárga cukkini
- paradicsom
- karfiol
- a karfiol panírozásához liszt, tojás, zsemlemorzsa
Elkészítése:
Felteszünk főni egy edényben vizet. Addig megtisztítjuk és rózsáira szedjük – ízlés szerint, ki mekkora méretben szereti. A felforrt sós vízben addig főzzük, míg meg nem puhul. Figyeljünk arra, hogy túl ne főzzük, mert úgy nehéz panírozni, szétesik.
Amíg megpuhul a karfiol, felteszünk főni egy másik edényben vizet, amiben a tésztát főzzük meg.
A cukkinit (zöld és sárga) és a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk, majd egy wokban olívaolajjal, sóval kicsit megpirítjuk, a végén a leszűrt tésztát is adjuk hozzá, és forgassuk meg együtt is a wokban.
A karfiolokat kivesszük a vízből, kicsit hagyjuk hűlni, majd lisztben, tojásban és zsemlemorzsában megforgatjuk és forró olajban kisütjük.
Parmezán sajttal megszórjuk a tésztát.
Jó étvágyat kívánok!
Posted on 2014-10-09, in Főételek and tagged cukkini, Cukkinis tészta rántott karfiollal, rántott cukkini, rántott karfiol, tészta. Bookmark the permalink. Cukkinis tészta rántott karfiollal bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.