Fügekaktusz vaníliapudinggal
A fügekaktusz méregtelenít és karcsúsít, emellett sok-sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Szóval nagyon egészséges! Ha már megláttam a közeli boltban, vettem belőlük párat, majd kóstolás után 10 perc alatt finom desszert készült belőle.
Hozzávalók:
- egy csomag vaníliapuding
- fél liter tej
- 4 evőkanál cukor
- 3-4 fügekaktusz
Elkészítése:
4 evőkanál cukorral elkeverjük a vaníliapuding-port, tejjel felöntjük, kis lángon főzzük, és addig kavargatjuk, míg be nem sűrűsödik.
A fügekaktuszokat már tüskék nélkül tudjuk megvásárolni, de így is vigyázni kell velük, mert apró, láthatatlan szúrókák így is vannak rajtuk, amik belefúródnak a bőr alá és kellemetlen szúró érzést okoznak. Ezért használjunk kesztyűt a héj eltávolításánál. Késsel vágjuk le a két végét, és húzzuk le a bőrét.
Botmixerrel összeturmixoljuk a gyümölcsök húsát, majd lepasszírozzuk, hogy a magok nem kerüljenek a lébe.
Aztán fogjuk a tálkákat, és óvatosan beleöntünk egy kis adag pudingot, majd a közepére egy kicsit a fügekaktusz-léből, majd ismét a pudingból, és így tovább, míg nem nem fogy az adag. Így egy kör-körös alakzat jön létre.
Jó étvágyat kívánok!
Posted on 2014-08-31, in Desszertek and tagged fügekaktusz, vaníliapuding. Bookmark the permalink. Fügekaktusz vaníliapudinggal bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.