Rizses hús borsóval

Rizses húsRizses hús borsóval – Friss, ropogós borsó, pihe-puha sült csirkemell és ínycsiklandozóan fűszerezett rizs.

Hozzávalók:

  • egy tasak konyhakész rizs
  • fél kg csirkemell
  • negyed kg borsó
  • só, bors, delikat

Elkészítése:

A csirkemellet kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk – ha van időnk, fél órára olívaolajas pácban a hűtőbe tesszük. Bő olajban a sütőben puhára sütjük.

Eközben feltesszük főni a rizst.

Míg a hús sül és a rizs fő, kifejtjük a borsót. Annyira ropogós, hogy nem is főzöm meg, csak nyersen keverem a kész rizshez és húshoz. Az oljaból, melyben a hús kisült, locsolok egy-két kanállal a rizshez és a borsóhoz.

Jó étvágyat kívánok!

Posted on 2014-05-28, in Főételek and tagged . Bookmark the permalink. Rizses hús borsóval bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.

Comments are closed.