Gombakrémleves
- 20 dkg szegfűgomba
- 3 dkg zsír
- 1 kis fej hagyma
- paprika
- csontlé
- 1 kis doboz tejföl
- 2 dkg liszt
- zöldpetrezselyem
- zsemlekockák
Elkészítése:
A gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk és hagymás zsíron pároljuk, kis paprikával megszórjuk. Aztán felöntjük csontlével, és főni hagyjuk. A lisztet elkeverjük a tejföllel, egy kis hideg vízzel és két-három kanállal a fővő lével, majd hozzáadjuk a leveshez. A végén botmixerrel összeturmixoljuk. Friss petrezselyemmel ízesítjük. Zsemlekocákkal tálaljuk.
Posted on 2014-03-19, in Levesek and tagged gombakrémleves, gombakrémleves recept, szegfűgomba. Bookmark the permalink. Gombakrémleves bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.