Francia mákos
Francia mákos – különleges édesség karácsonyra.
Hozzávalók
Mákos laphoz:
- 3 db tojás
- 25 dkg cukor
- negyed liter tej
- 20 dkg darált mák
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
A hozzávalókat összekeverjük és kivajazott vagy zsírozott tepsiben kisütjük.
Két mézes laphoz:
- 10 dkg cukor
- 1 tojás + 1 tojás sárgája
- 3 evőkanál olvasztott méz
- 35 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- fél csomag sütőpor
- egy kevés tej
Az összetevőket összekeverjük és két lapban kisütjük.
Krém:
- 25 dkg Ráma
- 8 dl tej
- két pudingpor
A 8 dl tejjel két pudingport kifőzünk, ha kihűlt, 25 dkg Rámával összekeverjük.
Felülre és alulra kerül a két mézes lap, középre a mákos, a krémmel elválasztva.
Posted on 2013-12-27, in Desszertek and tagged francia mákos. Bookmark the permalink. Francia mákos bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.