Palacsintatésztában sült fahéjas almakarikák

palacsintatésztában sült fahéjas almakarikákGyerekkorom nagy kedvence a palacsintatésztában sült fahéjas almakarikák, melyet anyukám gyakran sütött nekünk vasárnap délutánonként.

Hozzávalók:

  • 4-5 db szép nagy piros alma
  • 40 dl tej
  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 dl olaj
  • fahéj

Elkészítése:

Keverjük ki a palacsintatésztát: öntsük össze a 20 dkg lisztet, a két tojást, az 1 dl olajat és a kicsit kevesebb mint fél liter tejet – legyen sűrűbb a tészta, mint amikor palacsintát sütünk belőle.

Az olajat felforrósítjuk.

Az első almát meghámozzuk és vékony karikákra vágjuk, kivágjuk a közepét, belemártjuk a tésztába és kisütjük. Aztán jöhet a következő alma.

Fahéjjal megszórjuk.

Jó étvágyat kívánok!

Posted on 2013-11-20, in Desszertek and tagged , , . Bookmark the permalink. Palacsintatésztában sült fahéjas almakarikák bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.

Comments are closed.