Palacsintatésztában sült fahéjas almakarikák
Gyerekkorom nagy kedvence a palacsintatésztában sült fahéjas almakarikák, melyet anyukám gyakran sütött nekünk vasárnap délutánonként.
Hozzávalók:
- 4-5 db szép nagy piros alma
- 40 dl tej
- 20 dkg liszt
- 2 tojás
- 1 dl olaj
- fahéj
Elkészítése:
Keverjük ki a palacsintatésztát: öntsük össze a 20 dkg lisztet, a két tojást, az 1 dl olajat és a kicsit kevesebb mint fél liter tejet – legyen sűrűbb a tészta, mint amikor palacsintát sütünk belőle.
Az olajat felforrósítjuk.
Az első almát meghámozzuk és vékony karikákra vágjuk, kivágjuk a közepét, belemártjuk a tésztába és kisütjük. Aztán jöhet a következő alma.
Fahéjjal megszórjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Posted on 2013-11-20, in Desszertek and tagged alma, fahéj, Palacsintatésztában sült fahéjas almakarikák. Bookmark the permalink. Palacsintatésztában sült fahéjas almakarikák bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.