Töltött csirkecomb tócsnival

töltött csirkecomb tócsnivalSült csirkecomb finom töltelékkel, ahogyan anyukám készíti.

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkecomb
  • egy db csirkemáj (kb 8-10 dkg)
  • két zsemle
  • két tojás
  • só, bors, petrezselyem

Tócsnihoz

  • 5-6 db burgonya
  • liszt
  • só, bors, ínyenceknek fokhagyma

Elkészítése:

Először a tölteléket készítem el: két zsemlét beáztatok vízbe (van, aki tejbe, ízlés kérdése), egy csirkemájat nyersen apróra összevágok, összekeverem a zsemlével, két tojással, sóval, borssal, és ami nagyon fontos: friss petrezselyemmel. Kevés zsemlemorzsába hempergetem, és a befűszerezett, bevágott csirkecombok bőre alá töltöm. Felmelegített sütőben ropogósra sütöm.

Közben lereszelek 5-6 nyers burgonyát, lisztet, sót, borsot (ínyencek fokhagymát is) adok hozzá. A tenyeremben kilapítom, és forró olajban kisütöm. (Kapros) tejföllel tálalom a megsült csirkecombokhoz.

Jó étvágyat kívánok!

Posted on 2013-08-19, in Főételek and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Töltött csirkecomb tócsnival bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.

Comments are closed.