Burgonyafőzelék

burgonyafőzelékBurgonyafőzelék – Anyukám krumplifőzeléke a legfinomabb! Íme a recept!

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • só, bors, késhegynyi pirospaprika, babérlevél

Elkészítése:

Hámozzuk meg és vágjuk fel a burgonyát – karikára, kockára, kinek hogy ízlik. Olajon világosra sütjük a lereszelt hagymát, hozzáadjuk a felvágott nyers burgonyát, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje a krumplit. Sózzuk, borsozzuk, késhegynyi pirospaprikát és néhány babérlevelet adunk hozzá, és hagyjuk főni, míg puha  nem lesz a burgonya.

Közben 2 evőkanál lisztet és 2 dl tejfölt alaposan összekeverünk, pici hideg vizet és a fővő léből egy kanálnyit adunk hozzá, alaposan, csomómentesen összekeverjük. Majd óvatosan, folyamatos kevergetés mellett a fővő burgonyához adjuk. Megkavarjuk, hogy ne legyen csomós, és készen is vagyunk.

Sült kolbásszal, virslivel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Posted on 2013-03-13, in Főételek and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Burgonyafőzelék bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.

Comments are closed.