Epres piskótarózsák

piskótarózsákEpres piskótarózsák – Vettem egy doboz isteni epret, és arra gondoltam, sütök hozzá egy kis piskótát, és kikeverek egy adag finom vajkrémet, és kész is a vasárnapi desszert.

Hozzávalók (12 db rózsához):

Piskóta:

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 50 g vaj

Vajkrém:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • fél liter tej
  • 5 evőkanál cukor
  • 500 g vaj

Díszítéshez:

  • eper

Elkészítése:

Kezdjük a piskótával! Először is lisztet szitájuk le – így levegősebb lesz – és adjuk hozzá a sütőport. A hat tojás sárgáját és fehérjéjét válasszuk ügyesen külön két tálba. Olvasszuk meg a vajat. A tojás sárgáját villával keverjük össze, a fehérjéjéhez pedig adjunk hozzá hat evőkanál cukrot és habverővel verjük olyan keményre, hogyha megfordítjuk a tálat, a hab nem esik ki. Aztán óvatosan keverjük a habhoz a sárgáját, a sütőporos lisztet és az olvasztott vajat. Vajazzuk ki a formát – ebben az esetben a rózsaformát – és töltsük meg félig a tésztával. Mehet az előmelegített sütőbe!

Míg sül a tészta, készítsük el a vajkrémet! Vegyünk egy lábast, öntsük bele a pudingport, amit alaposan keverjünk össze 5 evőkanál cukorral – mehet hozzá egy csomag vaníliáscukor is. Adjunk hozzá egy kis tejet, és csomómentesen keverjük el a cukros pudingporral. Tegyük fel főni, és folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a maradék tejet is. Így nem lesz csomós a puding. Hagyjuk kihűlni. Addig a vajat alaposan keverjük össze, amit a kihűlt pudinggal összekeverve kész a krémes töltelékünk.

Addigra a piskótáink is megsülnek.

Kettévágjuk a piskótarózsákat és megkenjük őket a krémmel. Középre epret tehetünk.

Jó étvágyat kívánok!

Posted on 2013-03-10, in Desszertek and tagged , , , . Bookmark the permalink. Epres piskótarózsák bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.

Comments are closed.