Sült lazac narancsmártással

Könnyű halvacsora édes narancsmártással.

Hozzávalók:

  • lazac
  • margarin
  • halfűszer
  • két nagy narancs
  • őrölt koriander
  • keményítő
  • fahéj
  • bors, chili a pikánsabb változathoz

 

 

Elkészítés:

A lazacot szeletekre vágjuk, megszórjuk sóval, halfűszerrel, majd margarint olvasztunk, és abban megsütjük a szeleteket.

Két vastaghéjú narancsot kifacsarunk, pici narancshéjat reszelünk hozzá, ízlés szerint őrölt koriandert, pici borsot, pici chilit és fahéjat adunk hozzá. Felforralás után levesszük a tűzről, hozzáaduk egy kanál keményítőt, jól elkeverjük, majd újra felforraljuk, míg sűrű nem lesz.

Salátával tálaljuk!

Jó étvágyat kívánunk!

Posted on 2012-07-11, in Főételek and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Sült lazac narancsmártással bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.

Comments are closed.