Sült lazac narancsmártással
Könnyű halvacsora édes narancsmártással.
Hozzávalók:
- lazac
- só
- margarin
- halfűszer
- két nagy narancs
- őrölt koriander
- keményítő
- fahéj
- bors, chili a pikánsabb változathoz
Elkészítés:
A lazacot szeletekre vágjuk, megszórjuk sóval, halfűszerrel, majd margarint olvasztunk, és abban megsütjük a szeleteket.
Két vastaghéjú narancsot kifacsarunk, pici narancshéjat reszelünk hozzá, ízlés szerint őrölt koriandert, pici borsot, pici chilit és fahéjat adunk hozzá. Felforralás után levesszük a tűzről, hozzáaduk egy kanál keményítőt, jól elkeverjük, majd újra felforraljuk, míg sűrű nem lesz.
Salátával tálaljuk!
Jó étvágyat kívánunk!
Posted on 2012-07-11, in Főételek and tagged hal, lazac, lazac receptek, narancs, narancsmártás, narancsmártás készítése, recept, sült lazacfilé, sült lazacfilé recept. Bookmark the permalink. Sült lazac narancsmártással bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.