Rakott krumpli

rakott krumpliRakott krumpli – Ez az az étel, amit a lányok először tanulnak meg, és asszonykorukra tökéletesre fejlesztenek.

Hozzavalók (4 személyre):

  • 10 darab közepes (lehetőleg nagyjából egyforma méretű) burgonya
  • 6-8 darab tojás
  • egy szál kolbász
  • egy csomag virsli
  • egy nagy doboz tejföl
  • sajt

Elkészítés:

Tegyünk fel forrni vizet egy nagy lábasba. Ha felforrt, tegyük bele héjastul a burgonyákat, és főzzük puhára.

Míg a burgonyák elkészülnek, vágjuk fel karikákra a kolbászt és a virslit. Először a kolbászkarikákat süssük meg, majd ha már majdnem kész, dobjuk hozzá a virslikarikákat is.

Villával szúrjuk meg a burgonyákat. Ha megpuhultak, tegyük ki őket hűlni.

Addig főzzük meg a tojásokat. Tegyünk fel forrni egy kis lábas vizet. Ha felforrt, hét percig főzzük a tojásokat.

Eközben a burgonyákról lehámozzuk a héjukat és karikákra vágjuk őket.

Egy tepsibe tesszük a burgonyakarikák felét, rá a sült kolbászt és a virslit.

A tojásokat lehűtjük, megszabadítjuk őket a héjuktól, és szintén karikákra vágjuk, rátesszük a krumplira, a kolbászra és a virslire.

A tetejére rakjuk a maradék burgonyát. Lefedjük tejföllel, majd sajtot reszelünk rá.

15-20 percig előmelegített sütőbe összesütjük.

rakott burgonya

Jó étvágyat kívánok!

Posted on 2012-04-21, in Főételek and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Rakott krumpli bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.

Comments are closed.