Rakott krumpli
Rakott krumpli – Ez az az étel, amit a lányok először tanulnak meg, és asszonykorukra tökéletesre fejlesztenek.
Hozzavalók (4 személyre):
- 10 darab közepes (lehetőleg nagyjából egyforma méretű) burgonya
- 6-8 darab tojás
- egy szál kolbász
- egy csomag virsli
- egy nagy doboz tejföl
- sajt
Elkészítés:
Tegyünk fel forrni vizet egy nagy lábasba. Ha felforrt, tegyük bele héjastul a burgonyákat, és főzzük puhára.
Míg a burgonyák elkészülnek, vágjuk fel karikákra a kolbászt és a virslit. Először a kolbászkarikákat süssük meg, majd ha már majdnem kész, dobjuk hozzá a virslikarikákat is.
Villával szúrjuk meg a burgonyákat. Ha megpuhultak, tegyük ki őket hűlni.
Addig főzzük meg a tojásokat. Tegyünk fel forrni egy kis lábas vizet. Ha felforrt, hét percig főzzük a tojásokat.
Eközben a burgonyákról lehámozzuk a héjukat és karikákra vágjuk őket.
Egy tepsibe tesszük a burgonyakarikák felét, rá a sült kolbászt és a virslit.
A tojásokat lehűtjük, megszabadítjuk őket a héjuktól, és szintén karikákra vágjuk, rátesszük a krumplira, a kolbászra és a virslire.
A tetejére rakjuk a maradék burgonyát. Lefedjük tejföllel, majd sajtot reszelünk rá.
15-20 percig előmelegített sütőbe összesütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Posted on 2012-04-21, in Főételek and tagged burgonya, krumpli, rakott burgonya, rakott krumpli, rakott krumpli receptek. Bookmark the permalink. Rakott krumpli bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.