Zöldbab leves
Hozzávalók:
- 500 g zöldbab
- 3-4 darab burgonya
- 1 darab húsleveskocka
- 1 doboz tejföl
- 2 kanál liszt
- 2-3 babérlevél
Elkészítése:
Felteszünk főni 1 liter vizet. Beledobunk 1 húsleveskockát, a babérleveleket és hozzáadjuk a zöldbabot. Hagyjuk főni, addig meghámozzuk a burgonyákat, kockára vágjuk és hozzáadjuk a fővő zöldbabhoz.
Egy tálban elkeverünk két kanál lisztet 1 doboz tejföllel és kevés hideg vízzel. Adunk hozzá a fővő vízből is (házasítjuk), és keverés mellett hozzáöntjük a zöldbabhoz.
Ízlés szerint ecettel ízesíthetjük. Friss kenyérrel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Posted on 2017-04-23, in Levesek and tagged zöldbab leves, zöldbaba. Bookmark the permalink. Zöldbab leves bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.