Zöldbab leves

Hozzávalók:

  • 500 g zöldbab
  • 3-4 darab burgonya
  • 1 darab húsleveskocka
  • 1 doboz tejföl
  • 2 kanál liszt
  • 2-3 babérlevél

Elkészítése:

Felteszünk főni 1 liter vizet. Beledobunk 1 húsleveskockát, a babérleveleket és hozzáadjuk a zöldbabot. Hagyjuk főni, addig meghámozzuk a burgonyákat, kockára vágjuk és hozzáadjuk a fővő zöldbabhoz.

Egy tálban elkeverünk két kanál lisztet 1 doboz tejföllel és kevés hideg vízzel. Adunk hozzá a fővő vízből is (házasítjuk), és keverés mellett hozzáöntjük a zöldbabhoz.

Ízlés szerint ecettel ízesíthetjük. Friss kenyérrel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Posted on 2017-04-23, in Levesek and tagged , . Bookmark the permalink. Zöldbab leves bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.

Comments are closed.