Húsvéti töltött kalács
Hozzávalók:
A tésztához:
- 300 g finomliszt
- 1 teáskanál só
- 3 evőkanál olívaolaj
- 20 ml tej
- 50 g élesztő
- 1 teáskanál cukor
A töltelék: húsvéti finomságok, sonka, főtt tojás, lilahagyma, tejföl, sajt
Elkészítése:
Langyos tejbe tesszük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni.
A lisztet összekeverjük a sóval és az olívaolajjal, majd hozzáadjuk az élesztős tejet. Alaposan összegyúrjuk, letakarjuk és órára hagyjuk, hogy megkeljen.
Felvágjuk a sonkát, a főtt tojást, a lilahagymát, tejföllel és sajttal összeforgatjuk.
Amikor a tészta megkelt, téglalap alakúra nyújtjuk, a közepébe pakoljuk a tölteléket. Oldalt a tésztát srégen bevagdossuk és ráhajtogatjuk a töltelékre.
Egy tojás sárgájával megkenjük és 40 percig 180 fokon sütőben sütjük.
A tetejére szezámmagot, vagy sajtot szórhatunk.
Jó étvágyat kívánok!
Posted on 2017-04-16, in Főételek and tagged húsvét, töltött kalács. Bookmark the permalink. Húsvéti töltött kalács bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.