Húsvéti töltött kalács

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 300 g finomliszt
  • 1 teáskanál só
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 20 ml tej
  • 50 g élesztő
  • 1 teáskanál cukor

A töltelék: húsvéti finomságok, sonka, főtt tojás, lilahagyma, tejföl, sajt

Elkészítése:

Langyos tejbe tesszük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni.

A lisztet összekeverjük a sóval és az olívaolajjal, majd hozzáadjuk az élesztős tejet. Alaposan összegyúrjuk, letakarjuk és órára hagyjuk, hogy megkeljen.

Felvágjuk a sonkát, a főtt tojást, a lilahagymát, tejföllel és sajttal összeforgatjuk.

Amikor a tészta megkelt, téglalap alakúra nyújtjuk, a közepébe pakoljuk a tölteléket. Oldalt a tésztát srégen bevagdossuk és ráhajtogatjuk a töltelékre.

Egy tojás sárgájával megkenjük és 40 percig 180 fokon sütőben sütjük.

A tetejére szezámmagot, vagy sajtot szórhatunk.

Jó étvágyat kívánok!

 

Posted on 2017-04-16, in Főételek and tagged , . Bookmark the permalink. Húsvéti töltött kalács bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.

Comments are closed.