Répatorta
Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 250 g cukor
- 4 darab tojás
- 275 ml olaj
- 400 g sárgarépa
- 300 g liszt (fele teljes kiőrlésű búzaliszt, fele búzafinomliszt)
- 1 csomag sütőpor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 maréknyi dióbél
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
A krémhez:
- 250 g mascarpone
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1-2 evőkanál porcukor
Elkészítése:
A lisztet leszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a fahéjat és a sütőport, és összekeverjük. A tojásokat, az olajat, a cukrot, a vaníliás cukrot egy másik tálba öntjük, és keverőgéppel jól kikeverjük. Majd a két tálat összeöntjük. Belekeverjük a diót, a reszelt sárgarépát, és a reszelt citromhéjat. Tortaformába öntjük és 175 fokon 50-55 percig sütjük.
Hagyjuk kihűlni.
A mascarpone-t elkeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
A krémet a kihűlt torta tetejére simítjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Posted on 2017-04-16, in Desszertek and tagged mascarpone, répatorta. Bookmark the permalink. Répatorta bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.