Ínycsiklandozó sült kacsacomb

Sült kacsacomb – Nem is olyan nehéz elkészíteni, mint azt elsőre gondolná egy kezdő háziasszony. Viszont isteni finom, és jól esik a csirke- és a disznóhús után.

Hozzávalók:

  • kacsacomb (nagyevőknél fejenként egy)
  • sok-sok fűszer (só, bors, curry, delikat/vegeta)
  • sütéshez olaj és víz

A kacsacombokat tisztítsuk meg, még ha csomagolva is vesszük, akkor sem árt, ha egy kis vízzel leöblítjük. Vagdossuk be a combokat, jó mélyen, mindkét oldalán, így jobban átsül a belseje is. Ne sajnáljuk a fűszereket! Jó alaposan kenegessük be sóval, borssal, a réseket is! Mehet rá delikat/vegeta, aki szereti, fokhagyma.

A legjobb, ha van egy kacsasütő tálunk, aminek van teteje is, de ha ezzel nem rendelkezünk, elég lesz egy jó tepsi is, amibe belepakoljuk a combikákat, felöntjük vízzel, és lefedjük. Egy órán keresztül pároljuk, hogy jó omlós legyen a hús, aztán egy órán át olajban sütjük, forgatjuk, hogy mindkét oldala ropogós legyen.

Köretnek salátát és rizst ajánlok.

Jó étvágyat kívánok!

Posted on 2012-03-24, in Főételek and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Ínycsiklandozó sült kacsacomb bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.

Comments are closed.