Májjal töltött sertéskaraj baconbe sütve


Malackodás az új év elején!

Hozzávalók:

  • 2 szelet libamáj (sertés vagy csirkemájjal is nagyon finom)
  • bacon
  • szeletelt karaj (5-6 szelet)
  • só, bors

Elkészítése:

Bacont pirítunk, hozzáadjuk a kockára vágott (liba)májat, megsütjük.

A karajszeleteket vékonyra klopfoljuk, olívaolajjal megkenjük, sózzuk, borsozzuk. A közepébe teszünk egy kanál baconos májat, feltekerjük és baconszelettel körbetekerjük.

Egy órára fólia alatt pároljuk 200 fokon, majd fólia nélkül megpirítjuk (kb 20 perc).

Köretnek burgonyát ajánlok. Amit héjában megfőzünk, majd lehúzzuk a héját, a hústekercsek mellé tesszük és megpirítjuk.

libamájas karaj

Jó étvágyat kívánok!

Posted on 2017-01-03, in Főételek and tagged , , . Bookmark the permalink. Májjal töltött sertéskaraj baconbe sütve bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.

Comments are closed.