Májjal töltött sertéskaraj baconbe sütve
Malackodás az új év elején!
Hozzávalók:
- 2 szelet libamáj (sertés vagy csirkemájjal is nagyon finom)
- bacon
- szeletelt karaj (5-6 szelet)
- só, bors
Elkészítése:
Bacont pirítunk, hozzáadjuk a kockára vágott (liba)májat, megsütjük.
A karajszeleteket vékonyra klopfoljuk, olívaolajjal megkenjük, sózzuk, borsozzuk. A közepébe teszünk egy kanál baconos májat, feltekerjük és baconszelettel körbetekerjük.
Egy órára fólia alatt pároljuk 200 fokon, majd fólia nélkül megpirítjuk (kb 20 perc).
Köretnek burgonyát ajánlok. Amit héjában megfőzünk, majd lehúzzuk a héját, a hústekercsek mellé tesszük és megpirítjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Posted on 2017-01-03, in Főételek and tagged bacon, karaj, libamáj. Bookmark the permalink. Májjal töltött sertéskaraj baconbe sütve bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.