Rizskoch
- 35 dkg rizs
- o,5 l víz
- o,5 l tej
- 1o dkg vaj
- 12 dkg cukor
- 3 db tojás
- csipet só
- egy citrom héja
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
Fél liter vízbe öntjük a rizst, egy csipet sóval ízesítjük, főni hagyjuk, néha keverjük meg, míg a folyadékot magába nem szívja. Akkor hozzáöntjük a fél liter tejet, felforraljuk, majd kis lángon, lefedve, néha megkeverve készre főzzük a rizst. Ha a rizs megfőtt, magába szívta a tejet, hagyjuk állni és hűlni.
Addig kettéválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjéjét. A sárgáját összedolgozzuk a vajjal és a cukorral, legyen krémes. Hozzáreszeljük a citrom héját. A fehérjéket habosra verjük.
A rizshez hozzákeverjük a krémes vajas keveréket, majd óvatosan a felvert tojásfehérjét is.
Egy tepsit kivajazunk, zsemlemorzsával megszórjuk, és beleöntjük a rizses masszát.
18o fokon addig sütjük, míg a teteje megpirul.
Baracklekvárral vagy csokiöntettel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Posted on 2016-09-04, in Nasi and tagged rizskó, rizskoch. Bookmark the permalink. Rizskoch bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.