Rizskoch

14247903_1280887198612255_615020152_oHozzávalók:

  • 35 dkg rizs
  • o,5 l víz
  • o,5 l tej
  • 1o dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • csipet só
  • egy citrom héja
  • zsemlemorzsa

Elkészítése:

Fél liter vízbe öntjük a rizst, egy csipet sóval ízesítjük, főni hagyjuk, néha keverjük meg, míg a folyadékot magába nem szívja. Akkor hozzáöntjük a fél liter tejet, felforraljuk, majd kis lángon, lefedve, néha megkeverve készre főzzük a rizst. Ha a rizs megfőtt, magába szívta a tejet, hagyjuk állni és hűlni.

Addig kettéválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjéjét. A sárgáját összedolgozzuk a vajjal és a cukorral, legyen krémes. Hozzáreszeljük a citrom héját. A fehérjéket habosra verjük.

A rizshez hozzákeverjük a krémes vajas keveréket, majd óvatosan a felvert tojásfehérjét is.

Egy tepsit kivajazunk, zsemlemorzsával megszórjuk, és beleöntjük a rizses masszát.

18o fokon addig sütjük, míg a teteje megpirul.

Baracklekvárral vagy csokiöntettel tálaljuk.

14203621_1280887208612254_1851444070_o

Jó étvágyat kívánok!

Posted on 2016-09-04, in Nasi and tagged , . Bookmark the permalink. Rizskoch bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.

Comments are closed.