Brokkolikrémleves
Pikk-pakk készen van, és nagyon jól esik egy hideg téli estén!
Hozzávalók:
- egy fej brokkoli / fél kg fagyasztott brokkoli
- húsleveskocka
- főzőtejszín
- fokhagyma
- só, bors
- kenyér pirításhoz
Elkészítése:
Felteszünk főni vizet (annyit, amennyi éppen ellepi a brokkolimennyiségünket), beletesszük a húsleveskockát, a brokkolit kisebb rózsákra szedve, sózzuk, borsozzuk, ínyencek fokhagymával fokozhatják az ízeket.
Amikor a brokkoli megpuhult, összeturmixoljuk, hozzáadjuk a főzőtejszínt, még 5 percig főzzük.
Serpenyőben kenyérkockákat pirítunk, ezzel tálaljuk a levest.
Jó étvágyat kívánok!
Posted on 2016-01-15, in Levesek and tagged brokkoli, brokkolikrémleves, krémleves. Bookmark the permalink. Brokkolikrémleves bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.