Rákóczi túrós pohárkrém

Ebben a hőségben nem volt kedvem bekapcsolni a sütőt, de nagyon kívántuk az édességet, így született a rákóczi túrós pohárkrém desszert.

Hozzávalók:

  • 1 csomag GyőriÉdes zabkeksz
  • 10 dkg vaj
  • 250 dkg túró
  • 200 ml habtejszín
  • citrom
  • édesítő
  • baracklekvár

Elkészítése:

A zabkekszet klopfolóval morzsásra törjük és olvasztott vajjal összekeverjük, a poharak aljára pakoljuk a nagy részét. Hagyjuk a tetejére is díszítésnek.

A habtejszínt kézimixerrel felverjük, hozzáadjuk a túrót, citromlével, édesítővel ízesítjük, összekeverjük, és a kekszmorzsára kanalazzuk.

A tetejére szórjuk a maradék kekszmorzsát és rákanalazzuk a baracklekvárt.

Azonnal fogyasztható, vagy hűtőben tároljuk fogyasztásig.

Jó étvágyat kívánok!

Posted on 2018-08-23, in Desszertek and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Rákóczi túrós pohárkrém bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.

Comments are closed.