Rákóczi túrós pohárkrém
Ebben a hőségben nem volt kedvem bekapcsolni a sütőt, de nagyon kívántuk az édességet, így született a rákóczi túrós pohárkrém desszert.
Hozzávalók:
- 1 csomag GyőriÉdes zabkeksz
- 10 dkg vaj
- 250 dkg túró
- 200 ml habtejszín
- citrom
- édesítő
- baracklekvár
Elkészítése:
A zabkekszet klopfolóval morzsásra törjük és olvasztott vajjal összekeverjük, a poharak aljára pakoljuk a nagy részét. Hagyjuk a tetejére is díszítésnek.
A habtejszínt kézimixerrel felverjük, hozzáadjuk a túrót, citromlével, édesítővel ízesítjük, összekeverjük, és a kekszmorzsára kanalazzuk.
A tetejére szórjuk a maradék kekszmorzsát és rákanalazzuk a baracklekvárt.
Azonnal fogyasztható, vagy hűtőben tároljuk fogyasztásig.
Jó étvágyat kívánok!
Posted on 2018-08-23, in Desszertek and tagged desszert sütés nélkül, pohárkrém, pohárkrém desszert, rákóczi túrós, Rákóczi túrós pohárkrém. Bookmark the permalink. Rákóczi túrós pohárkrém bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.