Szedres sajttorta sütés nélkül
Körülbelül 20 perc alatt kész és még a sütőt sem kell bekapocsolnod ebben a melegben!
Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 1 csomag zabfalat keksz (220 g)
- 10 dkg vaj
A krémhez:
- 200 ml habtejszín
- 250 g mascarpone
- 200 g sajtkrém (lidl cottage cheese)
- 1 csomag vaníliás cukor
- édesítő
- sok-sok szeder, minél több, annál jobb
Elkészítése:
A zabkekszeket kiöntjük a csatos tortaformába és összetörjük morzsásra. A vajat felolvasztjuk, összekeverjük a kekszmorzsával, alaposan belenyomogatjuk a formába. Hűtőbe tesszük, míg a krémet elkészítjük.
A habtejszínt kézimixerrel habosra verjük.
Egy másik tálban a mascarponét, a krémsajtot, a vaníliás cukrot és az édesítőt is felverjük kézimixerrel, hozzáadjuk a szedreket, mixeljük össze a krémmel, majd adjuk hozzá a felvert habtejszínt is.
A krémet a kekszalapra kenjük, szederrel díszítjük.
Legalább egy órára a hűtőbe tesszük.
Jó étvágyat kívánok!
Posted on 2018-08-07, in Desszertek and tagged sajttorta, sajttorta sütés nélkül, szedres sajttorta. Bookmark the permalink. Szedres sajttorta sütés nélkül bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.