Sült kacsamáj – isteni finomság melegen és hidegen is!
Igazán ínyenc ebéd vagy reggeli a kacsamáj, akár melegen, akár hidegen fogyasztjuk. Így készíti a férjem! A legfinomabb!
Hozzávalók:
- 1 darab kacsamáj
- 0,5-1 kg bőrös kacsaháj
Elkészítése:
A kacsahájat felkockázzuk, sütőben egy jénai tálban kisütjük. A végén vigyázzunk, nehogy megégjen!
A kész tepertőket kiszedjük és a forró zsírban, ami kisült belőlük, megsütjük a kacsamájat 180 fokon. Nem kell sózni, csak sütés után ízlés szerint!
A lényeg, hogy oda kell rá figyelni, sokszor ránézni, hogy ne égjen meg!
Burgonyapürével és a kisült tepertővel tálaljuk. Ajánlom hozzá a birsalmabefőttet!
Másnap tökéletes hidegen bagettel!
Posted on 2018-06-28, in Előétel, Főételek and tagged hideg kacsamáj, kacsamáj, sült kacsamáj. Bookmark the permalink. Sült kacsamáj – isteni finomság melegen és hidegen is! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.