Sült kacsamáj – isteni finomság melegen és hidegen is!

Igazán ínyenc ebéd vagy reggeli a kacsamáj, akár melegen, akár hidegen fogyasztjuk. Így készíti a férjem! A legfinomabb!

Hozzávalók:

  • 1 darab kacsamáj
  • 0,5-1 kg bőrös kacsaháj

Elkészítése:

A kacsahájat felkockázzuk, sütőben egy jénai tálban kisütjük. A végén vigyázzunk, nehogy megégjen!

A kész tepertőket kiszedjük és a forró zsírban, ami kisült belőlük, megsütjük a kacsamájat 180 fokon. Nem kell sózni, csak sütés után ízlés szerint!

A lényeg, hogy oda kell rá figyelni, sokszor ránézni, hogy ne égjen meg!

Burgonyapürével és a kisült tepertővel tálaljuk. Ajánlom hozzá a birsalmabefőttet!

Másnap tökéletes hidegen bagettel!

Posted on 2018-06-28, in Előétel, Főételek and tagged , , . Bookmark the permalink. Sült kacsamáj – isteni finomság melegen és hidegen is! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.

Comments are closed.