Epertorta gyümölcskocsonyával
Hozzávalók:
a piskótához:
- 6 darab tojás
- 6 púpozott evőkanál liszt
- 6 kanál cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
a krémhez:
- 2 csomag pudingpor
- 1 liter tej
- 5-8 evőkanál cukor (ízlés szerint)
- 250 gramm vaj
a gyümölcszseléhez:
- 250 gramm fagyasztott gyömölcsmix
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag tortazselé
Elkészítése:
Elkészítjük a piskótát: a tojások sárgáját és fehérjéjét szétválasztjuk. A sárgáját egy csipet sóval alaposan elkeverjük. A fehérjét a cukorral habosra verjük habverővel úgy, hogy ha megfordítjuk a tálat, nem esik ki belőle. A lisztet átszitáljuk, hozzákeverjük a sütőport. A felvert tojásfehérjéhez hozzáforgatjuk a tojássárgáját és a lisztes keveréket.
Kivajazott tepsibe öntjük és 170 fokra előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük. Fogpiszkálóval szúrjuk meg, ha nem marad rajta tészta, nem nyers.
Hagyjuk a tésztát kihűlni.
Elkészítjük a krémet: 2 csomag epres pudingporból és 1 liter tejből pudingot főzünk, ízlés szerint cukrozzuk. Ha felfőtt a puding, hagyjuk kihűlni.
A vajat krémesre kavarjuk fakanállal és a kihűlt pudinghoz keverjük.
A tésztát három részre vágjuk, és megkenjük az eperpudingos-vajas krémmel. Hagyjunk a tetejére és az oldalára is.
Elkészítjük a kocsonyát: a fagyasztott gyümölcsöt egy kis fazékba öntjük, adunk hozzá vizet és egy csomag vaníliás cukrot. Kis lángon addig kavargatjuk, míg a gyümölcsök megpuhulnak. Hozzákeverjük a tortazselét és addig főzzük, míg kocsonyásodni kezd. A torta tetejére öntjük. Hagyjuk megdermedni.
A tortát tálalásig hűtőben hűtjük.
Jó étvágyat kívánok!
Posted on 2018-01-14, in Desszertek and tagged epertorta, epertorta gyümölcskocsonyával, gyümölcskocsonya. Bookmark the permalink. Epertorta gyümölcskocsonyával bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.