Epertorta gyümölcskocsonyával

Hozzávalók:

a piskótához:

  • 6 darab tojás
  • 6 púpozott evőkanál liszt
  • 6 kanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

a krémhez:

  • 2 csomag pudingpor
  • 1 liter tej
  • 5-8 evőkanál cukor (ízlés szerint)
  • 250 gramm vaj

a gyümölcszseléhez:

  • 250 gramm fagyasztott gyömölcsmix
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag tortazselé

Elkészítése:

Elkészítjük a piskótát: a tojások sárgáját és fehérjéjét szétválasztjuk. A sárgáját egy csipet sóval alaposan elkeverjük. A fehérjét a cukorral habosra verjük habverővel úgy, hogy ha megfordítjuk a tálat, nem esik ki belőle. A lisztet átszitáljuk, hozzákeverjük a sütőport. A felvert tojásfehérjéhez hozzáforgatjuk a tojássárgáját és a lisztes keveréket.

Kivajazott tepsibe öntjük és 170 fokra előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük. Fogpiszkálóval szúrjuk meg, ha nem marad rajta tészta, nem nyers.

Hagyjuk a tésztát kihűlni.

Elkészítjük a krémet: 2 csomag epres pudingporból és 1 liter tejből pudingot főzünk, ízlés szerint cukrozzuk. Ha felfőtt a puding, hagyjuk kihűlni.

A vajat krémesre kavarjuk fakanállal és a kihűlt pudinghoz keverjük.

A tésztát három részre vágjuk, és megkenjük az eperpudingos-vajas krémmel. Hagyjunk a tetejére és az oldalára is.

Elkészítjük a kocsonyát: a fagyasztott gyümölcsöt egy kis fazékba öntjük, adunk hozzá vizet és egy csomag vaníliás cukrot. Kis lángon addig kavargatjuk, míg a gyümölcsök megpuhulnak. Hozzákeverjük a tortazselét és addig főzzük, míg kocsonyásodni kezd. A torta tetejére öntjük. Hagyjuk megdermedni.

A tortát tálalásig hűtőben hűtjük.

 

Jó étvágyat kívánok!

Posted on 2018-01-14, in Desszertek and tagged , , . Bookmark the permalink. Epertorta gyümölcskocsonyával bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.

Comments are closed.