Diós keksz baracklekvárral
Hozzávalók:
- 600 g liszt
- 200 g disznózsír
- folyékony édesítő ízlés szerint
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 2 darab tojás
- 1 teáskanál reszelt citromhéj
- kb 100 ml tej, hogy összeálljon a tészta
- 1 csipet só
- Darált dió és Baracklekvár ízesítéshez
Elkészítése:
A lisztet és a sütőport átszitáljuk egy nagy tálba, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a folyékony édesítőt, a reszelt citromhéjat, egy csipet sót. A zsírral és a tojások sárgájával kézzel összedolgozzuk, annyi tejet adunk hozzá, hogy összeálljon a tészta.
Nem szabad túl sokáig gyúrni, csak hogy összeálljon a tészta. Fóliába csomagoljuk és fél órára a hűtőbe rakjuk.
A tésztát megszórjuk darált dióval, és lisztezett deszkán vékonyan kinyújtjuk, és kiszaggatjuk a formákat. A tojásfehérjével megkenjük a karikákat.
Nem sütjük sokáig, 10-15 perc előmelegített sütőben elég.
Amikor kihűltek a karikák, lekvárral összeragasztjuk őket.
Hűvös, napfénytől elzárt helyen tároljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Posted on 2017-12-22, in Desszertek. Bookmark the permalink. Diós keksz baracklekvárral bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.