Diós keksz baracklekvárral

Diós linzer baracklekvárral

Hozzávalók:

  • 600 g liszt
  • 200 g disznózsír
  • folyékony édesítő ízlés szerint
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 darab tojás
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • kb 100 ml tej, hogy összeálljon a tészta
  • 1 csipet só
  • Darált dió és Baracklekvár ízesítéshez

Elkészítése:

A lisztet és a sütőport átszitáljuk egy nagy tálba, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a folyékony édesítőt, a reszelt citromhéjat, egy csipet sót. A zsírral és a tojások sárgájával kézzel összedolgozzuk, annyi tejet adunk hozzá, hogy összeálljon a tészta.

Nem szabad túl sokáig gyúrni, csak hogy összeálljon a tészta. Fóliába csomagoljuk és fél órára a hűtőbe rakjuk.

A tésztát megszórjuk darált dióval, és lisztezett deszkán vékonyan kinyújtjuk, és kiszaggatjuk a formákat. A tojásfehérjével megkenjük a karikákat.

Nem sütjük sokáig, 10-15 perc előmelegített sütőben elég.

Amikor kihűltek a karikák, lekvárral összeragasztjuk őket.

Hűvös, napfénytől elzárt helyen tároljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Posted on 2017-12-22, in Desszertek. Bookmark the permalink. Diós keksz baracklekvárral bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.

Comments are closed.