Brassói aprópecsenye borsóval
Hozzávalók:
- fél kiló csirkemellfilé
- 5-6 darab burgonya
- 1 üveg borsó
- 2 darab paradicsom
- só
- bors
- pirospaprika
- olaj
- (mangalica)zsír
Elkészítése:
A csirkemellet felkockázzuk, két kanál mangalicazsíron megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, szórunk rá pirospaprikát és felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Hozzáadunk két paradicsomot és fedő alatt puhára főzzük.
Ezalatt meghámozzuk a burgonyákat, kockákra vágjuk, fűszerezzük sóval, borssal, esetleg grillzöldség fűszerkeverékkel és forró olajban süssük ki.
Amikor a hús megpuhult, egy borsókonzervet adunk hozzá, kis lángon még hozzápirítjuk a húshoz.
Jó étvágyat kívánok!
Posted on 2017-10-03, in Főételek and tagged borsó, brassói, Brassói aprópecsenye, Brassói aprópecsenye recept, brassói recept. Bookmark the permalink. Brassói aprópecsenye borsóval bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.