Brassói aprópecsenye borsóval

Hozzávalók:

  • fél kiló csirkemellfilé
  • 5-6 darab burgonya
  • 1 üveg borsó
  • 2 darab paradicsom
  • bors
  • pirospaprika
  • olaj
  • (mangalica)zsír

Elkészítése:

A csirkemellet felkockázzuk, két kanál mangalicazsíron megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, szórunk rá pirospaprikát és felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Hozzáadunk két paradicsomot és fedő alatt puhára főzzük.

Ezalatt meghámozzuk a burgonyákat, kockákra vágjuk, fűszerezzük sóval, borssal, esetleg grillzöldség fűszerkeverékkel és forró olajban süssük ki.

Amikor a hús megpuhult, egy borsókonzervet adunk hozzá, kis lángon még hozzápirítjuk a húshoz.

Jó étvágyat kívánok!

Posted on 2017-10-03, in Főételek and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Brassói aprópecsenye borsóval bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.

Comments are closed.