Lecsós karajszeletek
Mit készítsünk a nyári hőségben, ami jól fog esni? Lecsós karajt!
Hozzávalók:
Lecsó:
- Fél kg paprika
- Fél kg paradicsom
- 1 csípős zöldpaprika
- 5 fej újhagyma
- szalonna
- kolbász
- sűrített paradicsom
- pirosarany
- pirospaprika
- só
Sült karaj:
- 8 szelet karaj
- 3 darab újburgonya
- 3 darab sárgarépa
- só
- bors
- delikát
Elkészítése:
Lecsó: A szalonnát és a kolbászt felkockázzuk és megpirítjuk. Hozzáadjuk a felaprított újhagymákat, megpirítjuk, pirospaprikát adunk hozzá. Hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, a csípős zöldpaprikát, majd a paradicsomot és megsózzuk. Addig főzzük, míg minden nedvesség elpárolog. Tehetünk hozzá sűrített paradicsomot, ha paradicsomosabban szeretjük, valamint pirosaranyat, az íze kedvéért.
Sült karaj: Melegítsük elő a sütőt. A burgonyákat és a sárgarépákat hámozzuk meg és vágjuk karikákra – vagy kockára, kinek, hogy. A karajszeleteket klopfoljuk vékonyra, sózzuk, borsozzuk, vegetázzuk. Vegyünk egy jó nagy tepsit, tegyük bele a karajszeleteket, rájuk pedig a zöldségeket. Locsoljuk meg kis olajjal és kevés vízzel, és egy óráig süssük.
Posted on 2017-06-28, in Főételek and tagged lecsó, lecsó recept, lecsós karaj, sült karaj. Bookmark the permalink. Lecsós karajszeletek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.