Lecsós karajszeletek

Mit készítsünk a nyári hőségben, ami jól fog esni? Lecsós karajt!

Hozzávalók:

Lecsó:

  • Fél kg paprika
  • Fél kg paradicsom
  • 1 csípős zöldpaprika
  • 5 fej újhagyma
  • szalonna
  • kolbász
  • sűrített paradicsom
  • pirosarany
  • pirospaprika

Sült karaj:

  • 8 szelet karaj
  • 3 darab újburgonya
  • 3 darab sárgarépa
  • bors
  • delikát

Elkészítése:

Lecsó: A szalonnát és a kolbászt felkockázzuk és megpirítjuk. Hozzáadjuk a felaprított újhagymákat, megpirítjuk, pirospaprikát adunk hozzá. Hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, a csípős zöldpaprikát, majd a paradicsomot és megsózzuk. Addig főzzük, míg minden nedvesség elpárolog. Tehetünk hozzá sűrített paradicsomot, ha paradicsomosabban szeretjük, valamint pirosaranyat, az íze kedvéért.

Sült karaj: Melegítsük elő a sütőt. A burgonyákat és a sárgarépákat hámozzuk meg és vágjuk karikákra – vagy kockára, kinek, hogy. A karajszeleteket klopfoljuk vékonyra, sózzuk, borsozzuk, vegetázzuk. Vegyünk egy jó nagy tepsit, tegyük bele a karajszeleteket, rájuk pedig a zöldségeket. Locsoljuk meg kis olajjal és kevés vízzel, és egy óráig süssük.

Posted on 2017-06-28, in Főételek and tagged , , , . Bookmark the permalink. Lecsós karajszeletek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.

Comments are closed.