Zserbó golyók
Hozzávalók:
- 100 g darált keksz
- 100 g darált dió
- 4 evőkanál baracklekvár
A bevonathoz:
- 50 g vaj
- 50 g cukor
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál tej
Elkészítése:
A darált kekszet, a diót és a lekvárt összegyúrjuk. Golyókat formázunk és egy órára a hűtőbe tesszük.
Gőz fölött megolvasztjuk a vajat a kakaóval, a cukorral és a tejjel. Belemártogatjuk a golyókat és hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon.
Tipp: szúrjuk pálcikákra a golyókat és hagyjuk úgy megszilárdulni a kakaós bevonatot.
Jó étvágyat kívánok!
Posted on 2017-04-16, in Desszertek and tagged darált keksz, desszert sütés nélkül, zserbó. Bookmark the permalink. Zserbó golyók bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.