Répatorta

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 250 g cukor
  • 4 darab tojás
  • 275 ml olaj
  • 400 g sárgarépa
  • 300 g liszt (fele teljes kiőrlésű búzaliszt, fele búzafinomliszt)
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 maréknyi dióbél
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor

A krémhez:

  • 250 g  mascarpone
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1-2 evőkanál porcukor

Elkészítése:

A lisztet leszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a fahéjat és a sütőport, és összekeverjük. A tojásokat, az olajat, a cukrot, a vaníliás cukrot egy másik tálba öntjük, és keverőgéppel jól kikeverjük. Majd a két tálat összeöntjük. Belekeverjük a diót, a reszelt sárgarépát, és a reszelt citromhéjat. Tortaformába öntjük és 175 fokon 50-55 percig sütjük.

Hagyjuk kihűlni.

A mascarpone-t elkeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.

A krémet a kihűlt torta tetejére simítjuk.

Jó étvágyat kívánok!

Posted on 2017-04-16, in Desszertek and tagged , . Bookmark the permalink. Répatorta bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.

Comments are closed.