Epres sajttorta
Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 180 g Győri Édes keksz
- 75 g vaj
A krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 teáskanál cukor
- 400 ml tej
- 125 g krémsajt (Philadelphia natúr)
Díszítéshez:
- 200 g eper
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A kekszet klopfolóval alaposan összetörjük. Megolvasztjuk a vajat, hozzákeverjük a kekszmorzsalékot, így olyan állagot kapunk, mint a vizes homok. A masszát a sütőformába nyomkodjuk és 5 percig sütjük, míg kap egy kis barna színt. Kivesszük a sütőből és hagyjuk hűlni.
Addig összekeverjük a pudingport, a cukrot és a tejet, sűrű pudingot főzünk. Amikor besűrűsödött, hozzákeverjük a krémsajtot. Ráöntjük a tésztaalapra és 20 percig sütjük a sütőben.
Hagyjuk kihűlni. Eperrel díszítjük.
Egy kis finomsággal még ínycsiklandozóbbá tehetjük a desszertet:
Felvágunk néhány epret, és felforralt vízben puhára főzzük cukorral. Bormixerrel összeturmixoljuk és a sajttorta mellé tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Posted on 2017-04-14, in Desszertek and tagged eper, krémsajt, sajttorta. Bookmark the permalink. Epres sajttorta bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.