Csirkemell torta
- fél kg csirkemellfilé
- 2 db tojás
- 2o dkg karavánsajt
- 1o dkg sonka
- egy doboz tejföl
- egy csomag bacon
- só
- bors
- delikát
- olívaolaj
- zsír
Elkészítése:
A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, olívaolajjal megkenjük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk delikáttal.
A tortaformát zsírral kikenjük és úgy belehelyezzük a baconszeleteket, hogy a fele kilógjon, ha teletöltöttük a formát, a kilógó részeket ráhajtogatjuk.
A tojásokat felverjük, sajtot reszelünk hozzá, és ebben a sajtos tojásban megforgatjuk a hússzeleteket.
A baconnel kibélelt formába alulra helyezzük a hússzeleteket, rá a tejfölt, arra a sonkaszeleteket, majd újra a húst és így tovább, míg minden el nem fogy.
A tetejére reszelünk még sajtot, a kilógó baconrészeket ráhajtogatjuk.
Fél óráig fóliával lefedve pároljuk, majd fólia nélkül megpirítjuk. A sajt és a bacon legyen szép sült, ropogós.
Jó étvágyat kívánok!
Posted on 2016-09-18, in Főételek and tagged csirkemell, csirkemell torta. Bookmark the permalink. Csirkemell torta bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.