Tepsis rakott tészta
- Fél kg darálthús
- újhagyma
- olaj
- zöldpaprika
- paradicsom
- pirospaprika
- só
- pirosarany
- sűrített paradicsom
- tészta
- tejföl
- sajt
Elkészítése:
Először elkészítjük a pörköltöt.
Felaprítjuk a hagymát, olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zöldpaprikát, a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a darálthúst, megpirítjuk, majd kevés vízzel, éppen annyival, ami ellepi, felöntjük. Hagyjuk lassú tűzön főni, míg a lé elpárolog. Pirosarannyal, sűrített paradicsommal ízesíthetjük.
Közben feltesszük sós vízben főni a tésztát. Ki mit szeret, lehet orsótészta vagy penne.
Előmelegítjük a sütőt.
Sütőpapírral béleljük ki a tepsit, így könnyebben kivehető a szelet és a mosogatás is egyszerűbb.
Rétegesen pakoljuk a tésztát és a darálthúsos pörköltöt felváltva. A tetejére tejfölt teszünk, majd sajtot reszelünk.
Addig sütjük, míg a sajt aranybarnára sül.
Jó étvágyat kívánok!
Posted on 2016-07-14, in Főételek and tagged darálthús, tepsiben sült rakott tészta, tepsis rakott tészta. Bookmark the permalink. Tepsis rakott tészta bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.