Tepsis rakott tészta

13706321_1238091979558444_536645123_n
Hozzávalók:

  • Fél kg darálthús
  • újhagyma
  • olaj
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • pirospaprika
  • pirosarany
  • sűrített paradicsom
  • tészta
  • tejföl
  • sajt

Elkészítése:

Először elkészítjük a pörköltöt.

Felaprítjuk a hagymát, olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zöldpaprikát, a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a darálthúst, megpirítjuk, majd kevés vízzel, éppen annyival, ami ellepi, felöntjük. Hagyjuk lassú tűzön főni, míg a lé elpárolog. Pirosarannyal, sűrített paradicsommal ízesíthetjük.

Közben feltesszük sós vízben főni a tésztát. Ki mit szeret, lehet orsótészta vagy penne.

Előmelegítjük a sütőt.

Sütőpapírral béleljük ki a tepsit, így könnyebben kivehető a szelet és a mosogatás is egyszerűbb.

Rétegesen pakoljuk a tésztát és a darálthúsos pörköltöt felváltva. A tetejére tejfölt teszünk, majd sajtot reszelünk.

Addig sütjük, míg a sajt aranybarnára sül.

Jó étvágyat kívánok!

Posted on 2016-07-14, in Főételek and tagged , , . Bookmark the permalink. Tepsis rakott tészta bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.

Comments are closed.