Sült oldalas
- Fél kg sertésoldalas
- Só
- Bors
- Delikát
- Pirosarany
- Sertészsír
Elkészítése:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A sertésoldalast a csontos mentén daraboljuk.
Sózzuk, borsozzuk, delikátozzuk és sertészsírral kikent jénai tálba helyezzük. Lefedjük fóliával és egy óráig puhára pároljuk.
Amikor levesszük a fóliát, pirosarannyal megkenjük az oldalasokat és kb még fél óráig sütjük. Gyönyörűen rápirul a pirosarany.
Sütés közben az alatta lévő zsírral locsolgassuk.
Jó étvágyat kívánok!
Posted on 2016-07-03, in Főételek and tagged sertésoldalas, sült oldalas. Bookmark the permalink. Sült oldalas bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.