Újévi lencsefőzelék
Nálunk fontosak a hagyományok, így újév első napján a menü nem lehet más, mint lencsefőzelék és valami kis disznóság.
Hozzávalók:
- fél kg lencse
- 1 fej hagyma
- egy szál kolbász
- 1 kg oldalas
Elkészítése:
A lencsét előző este vízbe áztatjuk.
Az oldalast fűszerezzük: só, bors, őrölt kömény, delikát, és olajjal bepácoljuk.
Másnap a lencséről leöntjük a vizet. Egy lábast felteszünk a tűzre, beleöntjük az egy éjszakán át áztatott és átmosott lencsét, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, sóval, delikáttal ízesítjük és puhára főzzük.
Egy másik edényben megpirítunk egy fej hagymát és a kolbászt sütünk hozzá, és amikor megfőtt a lencse, hozzáöntjük.
Az előző este bepácolt oldalasokat egy nagy edényben puhára sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Posted on 2014-12-31, in Főételek and tagged lencsefőzelék, sült oldalas, újév. Bookmark the permalink. Újévi lencsefőzelék bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.