Diós-mákos bejgli
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 12,5 dkg porcukor
- 3 tojássárgája
- 1 pohár tejföl
- 1 tojás a kenéshez
- vaníliás porcukor a tálaláshoz
Hozzávalók a máktöltelékhez:
- 20 dkg darált mák
- 2 evőkanál mazsola
- 10 dkg porcukor
Hozzávalók a diótöltelékhez:
- 20 dkg darált dió
- 10 dkg porcukor
Elkészítése:
A lisztet a vajjal gyorsan összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgájákat, a tejfölt és gyors mozdulatokkal egynemű tésztává gyúrjuk.
Lefóliázva 1 órára hűtőbe tesszük pihentetni.
1 óra múlva lisztezett gyúródeszkára téve félbevágjuk, vékonyra kinyújtjuk.
Az egyik tésztalapot megszórjuk mazsolával és a cukrozott mákkal, a másikat a cukros dióval, a két oldalukat vékonyan behajtjuk és külön-külön nem túl szorosan felhajtjuk.
Megkenjük felvert tojással és sütőpapírral bélelt tepsibe téve 190 fokon 35-40 perc alatt megsütjük.
Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, éles késsel enyhén ferdén kisujjnyi szeletekre vágjuk, és megszórjuk vaníliás cukorral.
Jó étvágyat kívánok!
Posted on 2014-12-19, in Desszertek and tagged bejgli. Bookmark the permalink. Diós-mákos bejgli bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.