Diós-mákos bejgli

bejgliHozzávalók a tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 12,5 dkg porcukor
  • 3 tojássárgája
  • 1 pohár tejföl
  • 1 tojás a kenéshez
  • vaníliás porcukor a tálaláshoz

Hozzávalók a máktöltelékhez:

  • 20 dkg darált mák
  • 2 evőkanál mazsola
  • 10 dkg porcukor

Hozzávalók a diótöltelékhez:

  • 20 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor

Elkészítése:

A lisztet a vajjal gyorsan összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgájákat, a tejfölt és gyors mozdulatokkal egynemű tésztává gyúrjuk.

Lefóliázva 1 órára hűtőbe tesszük pihentetni.

1 óra múlva lisztezett gyúródeszkára téve félbevágjuk, vékonyra kinyújtjuk.

Az egyik tésztalapot megszórjuk mazsolával és a cukrozott mákkal, a másikat a cukros dióval, a két oldalukat vékonyan behajtjuk és külön-külön nem túl szorosan felhajtjuk.

Megkenjük felvert tojással és sütőpapírral bélelt tepsibe téve 190 fokon 35-40 perc alatt megsütjük.

Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, éles késsel enyhén ferdén kisujjnyi szeletekre vágjuk, és megszórjuk vaníliás cukorral.

Jó étvágyat kívánok!

Posted on 2014-12-19, in Desszertek and tagged . Bookmark the permalink. Diós-mákos bejgli bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.

Comments are closed.