Ricottás paradicsommártásos tészta
Egy sima pörkölt helyett ricottás-paradicsomos szósszal dobjuk fel a tésztát!
Hozzávalók:
- egy csomag tészta
- 2 db 40 dkg-os sűrített paradicsom
- 20 dkg ricotta
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- fűszerek: oregánó, só, bors
- sajt díszítéshez (mozarella vagy parmezán)
Elkészítése:
Felteszünk főni vizet a tésztának, majd sóval megfőzzük.
Amíg a tészta fő, elkészítjük a ricottás-paradicsomos mártást: összeöntjük a paradicsom konzerveket, a ricottát, az apróra vágott hagymát, az összezúzott fokhagymát, oregánót. Alaposan összeturmixoljuk, sózzuk, borsozzuk, és folyamatos kevergetés mellett 8-10 percig összefőzzük.
A tésztát leszűrjük, ráöntjük a mártást.
Mozarellával, vagy parmezánnal díszítjük.
Jó étvágyat kívánok!
Posted on 2014-10-21, in Főételek and tagged paradicsom, ricotta, Ricottás paradicsommártásos tészta, tészta. Bookmark the permalink. Ricottás paradicsommártásos tészta bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.