Cukkinis tészta rántott karfiollal

OLYMPUS DIGITAL CAMERAZöldséges finomság nemcsak vegetáriánusoknak!

Hozzávalók:

  • tészta
  • zöld és sárga cukkini
  • paradicsom
  • karfiol
  • a karfiol panírozásához liszt, tojás, zsemlemorzsa

Elkészítése:

 Felteszünk főni egy edényben vizet. Addig megtisztítjuk és rózsáira szedjük – ízlés szerint, ki mekkora méretben szereti. A felforrt sós vízben addig főzzük, míg meg nem puhul. Figyeljünk arra, hogy túl ne főzzük, mert úgy nehéz panírozni, szétesik.

Amíg megpuhul a karfiol, felteszünk főni egy másik edényben vizet, amiben a tésztát főzzük meg.

A cukkinit (zöld és sárga) és a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk, majd egy wokban olívaolajjal, sóval kicsit megpirítjuk, a végén a leszűrt tésztát is adjuk hozzá, és forgassuk meg együtt is a wokban.

A karfiolokat kivesszük a vízből, kicsit hagyjuk hűlni, majd lisztben, tojásban és zsemlemorzsában megforgatjuk és forró olajban kisütjük.

Parmezán sajttal megszórjuk a tésztát.

Jó étvágyat kívánok!

Posted on 2014-10-09, in Főételek and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Cukkinis tészta rántott karfiollal bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.

Comments are closed.