Sajtkrémleves pirítóssal
- 1 db húsleveskocka
- 6 dl víz
- 10 dkg füstölt sajt
- 10 dkg trappista sajt
- 2 kanál liszt
- 2 dl tejszín
- kenyér pirítósnak
Elkészítése:
Felforraljuk a 6 dl vizet egy leveskockával. Hozzáadjuk a 10 dkg reszelt trappista és füstölt sajtot. Addig főzzük, amíg a sajt fel nem olvad.
Két kanál lisztet 2 dl vízzel alaposan elkeverünk, kanalazunk hozzá egy-két kanállal a fővő levesléből is, majd lassan, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a leveshez.
Egy csipet só, delikát, és 2 dl főzőtejszínnel összeforraljuk.
Kenyérből készült pirítóssal, vagy pirított kockákkal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Posted on 2014-09-30, in Levesek and tagged pirítós, sajt, sajtkrémleves, Sajtkrémleves pirítóssal. Bookmark the permalink. Sajtkrémleves pirítóssal bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.