Grillezett pipihusi
Ennél az ételnél nem is a recept, inkább a fantázia és az ötletesség kerül a középpontba.
Hozzávalók:
- fél kg csirkemell
- 4 tojás
- mozarella
- fűszerek: só, bors, zöld fűszerkeverék
Elkészítése:
Kezdetét vette a nyári grillezés szezonja. Imádunk a kertben, napsütésben, családi körben sütögetni.
De egy elektromos grillező segítségével egy sima esti vacsi is pikk-pakk összedobható.
A csirkemelleket vágjuk vékony szeletekre, vagy klopfolóval óvatosan essünk neki. A vékony szeletek gyorsan megsülnek a forró grillen. Sózzuk, borsozzuk, és az én személyes nagy kedvencem, a provanszi zöldfűszerkeverék is mehet rá bőségesen. A grillezőt bekapcsolva pár perc alatt felforrósodik a felület, és már mehetnek is rá a fűszerezett szeletek. Használjunk olívaolajat, ne száradjon ki a hús.
Szív formájú tükörtojással és mozarella sajttal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Posted on 2014-05-31, in Főételek and tagged csirkemell, grill. Bookmark the permalink. Grillezett pipihusi bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.