Rizses hús borsóval
Rizses hús borsóval – Friss, ropogós borsó, pihe-puha sült csirkemell és ínycsiklandozóan fűszerezett rizs.
Hozzávalók:
- egy tasak konyhakész rizs
- fél kg csirkemell
- negyed kg borsó
- só, bors, delikat
Elkészítése:
A csirkemellet kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk – ha van időnk, fél órára olívaolajas pácban a hűtőbe tesszük. Bő olajban a sütőben puhára sütjük.
Eközben feltesszük főni a rizst.
Míg a hús sül és a rizs fő, kifejtjük a borsót. Annyira ropogós, hogy nem is főzöm meg, csak nyersen keverem a kész rizshez és húshoz. Az oljaból, melyben a hús kisült, locsolok egy-két kanállal a rizshez és a borsóhoz.
Jó étvágyat kívánok!
Posted on 2014-05-28, in Főételek and tagged rizses hús borsóval. Bookmark the permalink. Rizses hús borsóval bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.