Csokis narancsos kalács

Narancsos kalácsHozzávalók:

  • egy Ráma
  • 225 g cukor
  • 4 tojás
  • 300 liszt
  • egy csomag sütőpor
  • egy narancs
  • kakaó
  • egy tábla csoki
  • egy karika sütőforma

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt, aztán hozzáfoghatunk a tészta elkészítéséhez.

Először egy kocka Rámát puhára keverünk fakanállal, majd folyamatosan hozzáadva a cukrot elektromos kézi habverővel krémesre verjük.

Egyenként adjuk hozzá a tojásokat és verjük tovább a géppel.

Ezután jöhet a sütőporos liszt, amit alaposan összedolgozunk a tojásos vajkrémmel.

A krémet két részre osztjuk.

Az egyikhez hozzáreszelünk egy narancs héját – csak a sárga részét, mert a fehér keserű -, és 3 evőkanál narancslevet is facsarunk bele.

A másik feléhez kakaóport keverünk.

Ezután jön a trükk!

A karika alakú sütőformába teszünk egy kanállal a egyik, egy kanállal a másik krémből, és így tovább, míg el nem fogy a tésztakrém. Egy vékony tűvel vagy pálcával keverjük kicsit össze, így lesz majd sütés után márványos.

Süssük harminc percig, míg egy tűvel megszúrva nem ragad rá tészta.

Ezután hagyjuk a formában 15 percig hűlni.

Óvatosan vegyük ki a formából. Öntsünk a tetejére olvasztott csokoládét és narancskarikákat.

csokis narancsos kalács

Jó étvágyat kívánok!

Posted on 2014-04-19, in Desszertek and tagged . Bookmark the permalink. Csokis narancsos kalács bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.

Comments are closed.