Csokis narancsos kalács
- egy Ráma
- 225 g cukor
- 4 tojás
- 300 liszt
- egy csomag sütőpor
- egy narancs
- kakaó
- egy tábla csoki
- egy karika sütőforma
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt, aztán hozzáfoghatunk a tészta elkészítéséhez.
Először egy kocka Rámát puhára keverünk fakanállal, majd folyamatosan hozzáadva a cukrot elektromos kézi habverővel krémesre verjük.
Egyenként adjuk hozzá a tojásokat és verjük tovább a géppel.
Ezután jöhet a sütőporos liszt, amit alaposan összedolgozunk a tojásos vajkrémmel.
A krémet két részre osztjuk.
Az egyikhez hozzáreszelünk egy narancs héját – csak a sárga részét, mert a fehér keserű -, és 3 evőkanál narancslevet is facsarunk bele.
A másik feléhez kakaóport keverünk.
Ezután jön a trükk!
A karika alakú sütőformába teszünk egy kanállal a egyik, egy kanállal a másik krémből, és így tovább, míg el nem fogy a tésztakrém. Egy vékony tűvel vagy pálcával keverjük kicsit össze, így lesz majd sütés után márványos.
Süssük harminc percig, míg egy tűvel megszúrva nem ragad rá tészta.
Ezután hagyjuk a formában 15 percig hűlni.
Óvatosan vegyük ki a formából. Öntsünk a tetejére olvasztott csokoládét és narancskarikákat.
Jó étvágyat kívánok!
Posted on 2014-04-19, in Desszertek and tagged csokis narancsos kalács. Bookmark the permalink. Csokis narancsos kalács bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.