Csokis zserbógolyók
Hozzávalók:
- 20 dkg aszalt sárgabarack
- 20 dkg darált dió
- 25 dkg darált keksz
- 4 evőkanál sárgabarack lekvár
- 2 csomag vaníliás cukor
- egy tábla (ét)csokoládé
Elkészítése:
A hozzávalókat kézzel alaposan összegyúrjuk. Aki édesebben szereti, tehet hozzá még porcukrot, aki diósabban, több darált diót. Az aszalt sárgabarackokat én kis darabkákra vágtam fel, de akár egészben a golyó közepébe is lehet tenni. Akár egy kis kakaóporral is feldobhatjuk az ízeket.
A golyók már így is nagyon finomak, de ha megolvasztunk egy tábla (ét)csokoládét, abba belemártogatjuk a golyókat, és hagyjuk megdermedni, még ízletesebbé tehetjük.
Vigyázat! Nagyon finom! Mire eljutnánk a golyók csokoládéba mártásáig, a felét már el is kapkodhatják 🙂
Jó étvágyat kívánok!
Posted on 2014-02-19, in Desszertek and tagged csokis zserbógolyók, zserbógolyók. Bookmark the permalink. Csokis zserbógolyók bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.