Rizottó sült cukkinivel, gombával és csirkehússal

Rizottó sült cukkinivel, gombával és csirkehússalRizottó – Aki nézi Gordon Ramsay főzőshow-ját, tudja, hogy ez a legalapabb étel a konyháján. Hát én még sosem ettem, de megpróbáltam elkészíteni. És nagyon jó lett!

Hozzávalók:

  • 2 cukkini
  • fél kg csirkemell
  • 200 g erdei gomba
  • 200 g rizottó rizs
  • 550 ml csirkealaplé
  • 100 ml fehér bor
  • parmezánsajt
  • olívaolaj
  • citrom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • tengeri só, frissen őrölt fekete bors, bazsalikom

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt a cukkiniknek, melyeket hosszában kettévágunk, srégen mindkét irányba bevagdaljuk, tengeri sóval, frissen őrült borssal fűszerezzük, szórjunk rá bazsalikomlevet és fokhagymát, locsoljuk meg olívaolajjal és citromlével, majd 30-40 percig süssük a sütőben.

Addig jöhet a rizottó!

 Az alaplevet forraljuk fel egy lábasban. Egy másik edénybe öntsünk olívaolajat, adjuk hozzá a rizst és folyamatos kevergetés mellett süssük egy percig. Öntsük hozzá az egy deci fehérbort, és hagyjuk elfőni. Ekkor adjunk a rizshez az alapléből, kevergessük, és ha elfőtt, adjunk hozzá még egy kanállal.

Addigra a cukkinik is megsülnek. Mehet a rizshez az aprított sült cukkini. Hagyjuk állni.

Egy serpenyőben süssük meg a kockára vágott húst és a gombát. Majd ezt is adjuk hozzá a rizottóhoz a maradék alaplével együtt. Főzzük még pár percig.

Parmezánnal még ízletesebbé tehetjük!

Jó étvágyat kívánok!

Posted on 2013-10-01, in Főételek and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Rizottó sült cukkinivel, gombával és csirkehússal bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.

Comments are closed.