Füstölt lazacos lepények
Füstölt lazacos lepények – Ha kevesebb sül, kitűnő előétel, nagyobb mennyiségben főételnek is megfelel.
Hozzávalók:
Tésztához:
- 225 g finomliszt
- 150 g hideg vaj
- csipetnyi só
- 2 db tojás
Töltelékhez:
- 150 g krémsajt
- 2 db tojás, és két tojássárgája
- 125 g füstölt lazac
- 2 db apróra vágott újhagyma
Elkészítése:
A lisztet, a vajat és a sót kézzel összedolgozzuk egy tojással. Ha összeállt a tészta, cipót formázunk belőle, fóliába göngyöljük és 30 percre a hűtőbe tesszük.
Előmelegítjük a sütőt, addig kinyújtjuk a tésztát vékonyra. Aztán annyi és akkora darabra vágjuk, amennyi és amekkora a formánk (muffinforma is megteszi). Kibéleljük a formákat a tésztával, szurkáljuk meg villával, és 10 percig süssük a sütőben.
Közben egy tojást felverünk, és 10 perc sülés után megkenjük a tésztát, és további öt percre visszatesszük a sütőbe.
5 perc után vegyük ki a tésztát hűlni, közben vegyük vissza a sütő hőmérsékletét, és készítsük el a tölteléket.
A sajtkrémet összekeverjük a két tojással és a tojások sárgájával. A lazac nagy részét aprítsuk hozzá, az újhagymával együtt. Sózzuk, borsozzuk, ha összekevertük, öntsük bele a tésztákba. Így együtt, megtöltve további 20-25 percig sütjük a kisebb hőmérsékleten, míg a sajtkrémes töltelék megszilárdul.
A tetejére a maradék lazacot és újhagymát tegyük díszítésnek.
Jó étvágyat kívánok!
Posted on 2013-09-16, in Főételek and tagged füstölt lazac, füstölt lazacos lepények. Bookmark the permalink. Füstölt lazacos lepények bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.