Töltött csirkecomb tócsnival
Sült csirkecomb finom töltelékkel, ahogyan anyukám készíti.
Hozzávalók:
- 1 kg csirkecomb
- egy db csirkemáj (kb 8-10 dkg)
- két zsemle
- két tojás
- só, bors, petrezselyem
Tócsnihoz
- 5-6 db burgonya
- liszt
- só, bors, ínyenceknek fokhagyma
Elkészítése:
Először a tölteléket készítem el: két zsemlét beáztatok vízbe (van, aki tejbe, ízlés kérdése), egy csirkemájat nyersen apróra összevágok, összekeverem a zsemlével, két tojással, sóval, borssal, és ami nagyon fontos: friss petrezselyemmel. Kevés zsemlemorzsába hempergetem, és a befűszerezett, bevágott csirkecombok bőre alá töltöm. Felmelegített sütőben ropogósra sütöm.
Közben lereszelek 5-6 nyers burgonyát, lisztet, sót, borsot (ínyencek fokhagymát is) adok hozzá. A tenyeremben kilapítom, és forró olajban kisütöm. (Kapros) tejföllel tálalom a megsült csirkecombokhoz.
Jó étvágyat kívánok!
Posted on 2013-08-19, in Főételek and tagged csirkecomb, ropogós csirkecomb, tócsni, töltött csirkecomb, töltött csirkecomb tócsnival. Bookmark the permalink. Töltött csirkecomb tócsnival bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.