Boci szelet
Tésztához:
- 18 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 3 evőkanál kakaó
- 1 dl tej
- 1 dl olaj
- 4 tojás
- 1 csomag sütőpor
Töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 20 dkg cukor
- 5 dkg gríz
- 1 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítése:
A tojások sárgáját alaposan összekeverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a lisztet, a kakaót, a tejet, az olajat, és a sütőport. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan hozzáadagoljuk a masszához. Ezt egy közepes méretű, vajazott, lisztezett tepsibe öntjük. A túrót elkeverjük a tojással, a cukorral, a vaníliás cukorral, a grízzel és a citromhéjjal. Kis gombócokat kanalazunk belőle, és belepakolgatjuk a masszába. Előmelegített sütőben sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Posted on 2013-07-20, in Desszertek and tagged Boci szelet, desszert, édesség, sütemény. Bookmark the permalink. Boci szelet bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.