Bolognai spagetti
Spaghetti alla bolognese – Egy kicsit elkalandoztunk az olasz konyha világába.
Hozzávalók:
- spagetti tészta
- darált hús
- parmezán sajt
- sűrített paradicsom
- 2 fej hagyma
- 3-4 paradicsom
- bazsalikom
- só, bors, pirospaprika
Elkészítése:
A hagymát felaprítjuk, megpirítjuk olajban, és hozzáadjuk a húst. Kicsit megpirítjuk a húst, adunk hozzá sót, borsot, pirospaprikát, és felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi a húst. Lefedjük, és főni hagyjuk, míg a hús megpuhul.
Addig felteszünk főni egy lábasban vizet, megsózzuk, és beletesszük a spagettit – ha szeretünk szürcsölni, akkor egészben.
Ha lefőtt a víz és megpuhult a húst, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és az apróra vágott paradicsomot. Folyamatos kavargatás mellett főzzük. A végén megszórjuk egy kis bazsalikommal.
Parmezánnal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Posted on 2013-07-11, in Főételek and tagged bolognai, bolognai spagetti, spagetti, tészta. Bookmark the permalink. Bolognai spagetti bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.