Bolognai spagetti

milánóiSpaghetti alla bolognese – Egy kicsit elkalandoztunk az olasz konyha világába.

Hozzávalók:

  • spagetti tészta
  • darált hús
  • parmezán sajt
  • sűrített paradicsom
  • 2 fej hagyma
  • 3-4 paradicsom
  • bazsalikom
  • só, bors, pirospaprika

Elkészítése:

A hagymát felaprítjuk, megpirítjuk olajban, és hozzáadjuk a húst. Kicsit megpirítjuk a húst, adunk hozzá sót, borsot, pirospaprikát, és felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi a húst. Lefedjük, és főni hagyjuk, míg a hús megpuhul.

Addig felteszünk főni egy lábasban vizet, megsózzuk, és beletesszük a spagettit – ha szeretünk szürcsölni, akkor egészben.

Ha lefőtt a víz és megpuhult a húst, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és az apróra vágott paradicsomot. Folyamatos kavargatás mellett főzzük. A végén megszórjuk egy kis bazsalikommal.

Parmezánnal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Posted on 2013-07-11, in Főételek and tagged , , , . Bookmark the permalink. Bolognai spagetti bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.

Comments are closed.