Gombás brassói

gombás brassóiGombás brassói – Feldobtuk egy kis gombával az amúgy egyik legkedvesebb ételemet, a brassóit.

Hozzávalók:

  • fél kg krumpli
  • fél kg csirkemell
  • egy üveg (szeletelt) gomba
  • fűszerek: só, bors, Delikát

Elkészítése:

A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk (mehet rá Delikát, provanszi fűszerkeverék, ki, milyen ízesítéssel kedveli), és egy jénai tálban előmelegített sütőbe tesszük, olajjal meglocsoljuk. Majd hozzáadjuk a gombát, hogy megpiruljon.

Amíg sül a hús, meghámozzuk és felkockázzuk a krumplit, és felforrt sós vízben megfőzzük.

Amikor megfőtt a krumpli, a sülő húshoz és gombához adjuk, óvatosan összeforgatjuk, és még együtt sütjük, míg a krumpli egy kicsit meg nem pirul.

gombás brassói

Savanyú, vagy kovászos uborkával ajánlom!

Jó étvágyat kívánok!

Posted on 2013-06-25, in Főételek and tagged , . Bookmark the permalink. Gombás brassói bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.

Comments are closed.