Gombás brassói
Gombás brassói – Feldobtuk egy kis gombával az amúgy egyik legkedvesebb ételemet, a brassóit.
Hozzávalók:
- fél kg krumpli
- fél kg csirkemell
- egy üveg (szeletelt) gomba
- fűszerek: só, bors, Delikát
Elkészítése:
A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk (mehet rá Delikát, provanszi fűszerkeverék, ki, milyen ízesítéssel kedveli), és egy jénai tálban előmelegített sütőbe tesszük, olajjal meglocsoljuk. Majd hozzáadjuk a gombát, hogy megpiruljon.
Amíg sül a hús, meghámozzuk és felkockázzuk a krumplit, és felforrt sós vízben megfőzzük.
Amikor megfőtt a krumpli, a sülő húshoz és gombához adjuk, óvatosan összeforgatjuk, és még együtt sütjük, míg a krumpli egy kicsit meg nem pirul.
Savanyú, vagy kovászos uborkával ajánlom!
Jó étvágyat kívánok!
Posted on 2013-06-25, in Főételek and tagged brassói, gombás brassói. Bookmark the permalink. Gombás brassói bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.