Hideg eperleves

eperlevesHideg eperleves – Beindult az eperszezon! Egy forró nyári napon pedig igazán jólesik egy édes finomság: hideg eperleves, pofonegyszerűen!

Hozzávalók:

  • eper
  • tej
  • vaníliáscukor
  • tejszínhab

Elkészítése:

Két személyre egy kg eper bőségesen elég lesz – főleg ha a leves után még akarunk főételt is enni, vagy ha egy kiadós ebéd után desszertként fogyasztjuk ezt az édes finomságot. Az eperdarabokat megtisztítjuk, levágjuk a zöld részét és összeturmixoljuk. Attól függően, ki mennyire hígan, vagy sűrűn szereti, használjuk a tejet. Egy kis vaníliáscukorral édesítjük – bár a jó magyar eper elég édes így is. Hűtőbe tesszük, és tejszínhabbal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Posted on 2013-05-26, in Levesek and tagged , , . Bookmark the permalink. Hideg eperleves bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.

Comments are closed.