Hideg eperleves
Hideg eperleves – Beindult az eperszezon! Egy forró nyári napon pedig igazán jólesik egy édes finomság: hideg eperleves, pofonegyszerűen!
Hozzávalók:
- eper
- tej
- vaníliáscukor
- tejszínhab
Elkészítése:
Két személyre egy kg eper bőségesen elég lesz – főleg ha a leves után még akarunk főételt is enni, vagy ha egy kiadós ebéd után desszertként fogyasztjuk ezt az édes finomságot. Az eperdarabokat megtisztítjuk, levágjuk a zöld részét és összeturmixoljuk. Attól függően, ki mennyire hígan, vagy sűrűn szereti, használjuk a tejet. Egy kis vaníliáscukorral édesítjük – bár a jó magyar eper elég édes így is. Hűtőbe tesszük, és tejszínhabbal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Posted on 2013-05-26, in Levesek and tagged eperleves, eperleves receptek, hideg eperleves. Bookmark the permalink. Hideg eperleves bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.