Fokhagymás-tejfölös-sajtos lapcsánka

lapcsánkaLapcsánka – Nagymamám sokszor készített nekünk lapcsánkát, azaz tócsnit, mikor kicsik voltunk. Igazi hétköznapi vacsora. Nagyon rövid idő alatt elkészül, laktató, és nagyon-nagyon finom!

Hozzávalók:

  • ahány személyre készítjük, annyi darab közepes méretű burgonya
  • liszt
  • tejföl
  • fokhagymakrém
  • sajt

Elkészítése:

A burgonyákat meghámozzuk, majd nyersen nagylyukú reszelőn lereszeljük. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy összetapadjanak a burgonyareszelékek – ne túl sokat.

Adunk hozzá sót, borsot, a sajtot és a fokhagymát már ekkor adhatunk hozzá.

Aztán a tenyerünkben megformázzuk a lapcsánkákat, és forró olajban kisütjük.

Tejföllel, sajttal, fokhagymakrémmel tálaljuk – ízlés szerint.

Jó étvágyat kívánok!

Posted on 2013-02-24, in Főételek and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Fokhagymás-tejfölös-sajtos lapcsánka bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.

Comments are closed.