Fokhagymás-tejfölös-sajtos lapcsánka
Lapcsánka – Nagymamám sokszor készített nekünk lapcsánkát, azaz tócsnit, mikor kicsik voltunk. Igazi hétköznapi vacsora. Nagyon rövid idő alatt elkészül, laktató, és nagyon-nagyon finom!
Hozzávalók:
- ahány személyre készítjük, annyi darab közepes méretű burgonya
- liszt
- tejföl
- fokhagymakrém
- sajt
Elkészítése:
A burgonyákat meghámozzuk, majd nyersen nagylyukú reszelőn lereszeljük. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy összetapadjanak a burgonyareszelékek – ne túl sokat.
Adunk hozzá sót, borsot, a sajtot és a fokhagymát már ekkor adhatunk hozzá.
Aztán a tenyerünkben megformázzuk a lapcsánkákat, és forró olajban kisütjük.
Tejföllel, sajttal, fokhagymakrémmel tálaljuk – ízlés szerint.
Jó étvágyat kívánok!
Posted on 2013-02-24, in Főételek and tagged lapcsánka, lapcsánka recept, lapcsánka tócsni, lapcsánka tojás nélkül, tócsni. Bookmark the permalink. Fokhagymás-tejfölös-sajtos lapcsánka bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.