Fasírtgolyók

fasírtFasírt – Már az ókorban is készítettek fasírtot, napjainkban is nélkülözhetetlen eledele egy jó bulinak vagy baráti összejövetelnek.

Hozzávalók:

  • fél kg darált hús
  • 3 szikkadt zsemle
  • 3 egész tojás
  • 2 fokhagyma
  • fűszerek: só, bors, pirospaprika, petrezselyem, delikát

Elkészítése:

A három zsömlét jól be kell vízbe áztatni, aztán kifacsarni és összekeverni fél kiló darált hússal, három tojással, két cikk nyomott fokhagymával, két csipet piros paprikával, meg ízlés szerint sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel és delikáttal.

Aztán zsemlemorzsázs kézzel kis golyókat formázunk, és forró olajban kisütjük őket.

fasírtgolyók burgonyapürével

Sajttal, zöldséggel, burgonyapürével tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

 

Posted on 2013-01-04, in Előétel and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Fasírtgolyók bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.

Comments are closed.