Fasírtgolyók
Fasírt – Már az ókorban is készítettek fasírtot, napjainkban is nélkülözhetetlen eledele egy jó bulinak vagy baráti összejövetelnek.
Hozzávalók:
- fél kg darált hús
- 3 szikkadt zsemle
- 3 egész tojás
- 2 fokhagyma
- fűszerek: só, bors, pirospaprika, petrezselyem, delikát
Elkészítése:
A három zsömlét jól be kell vízbe áztatni, aztán kifacsarni és összekeverni fél kiló darált hússal, három tojással, két cikk nyomott fokhagymával, két csipet piros paprikával, meg ízlés szerint sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel és delikáttal.
Aztán zsemlemorzsázs kézzel kis golyókat formázunk, és forró olajban kisütjük őket.
Sajttal, zöldséggel, burgonyapürével tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Posted on 2013-01-04, in Előétel and tagged fasírozott, fasírt, fasírt készítés, fasírt recept, fasírtgolyó, fasírtgolyók. Bookmark the permalink. Fasírtgolyók bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.