Juhtúrós sztrapacska pirított szalonnával
Juhtúrós sztrapacska pirított szalonnával – Nem a világ legkönnyebb étele, mármint a gyomornak, de mi magyarok szeretjük a finom, laktató, ízletes kajákat. Ilyen ez a felvidéki étel is.
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 1 db tojás
- 3 evőkanál olaj
- 45 dkg liszt
- 15 dkg juhtúró
- 10 dkg kockázott bacon
- 1 doboz tejföl
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, és nyersen lereszeljük. Közben felteszünk vizet forrni. Hozzáadjuk az olajat, a tojást és a lisztet, majd összedolgozzuk, hogy galuskatésztát kapjunk. A felforrt vízbe apróra csipkedett galuskadarabokat dobálunk – ezt nokedliszaggatóval is megoldhatjuk – adunk hozzá egy kis sót – nem sokat, mert a juhtúró és a szalonna is sós! – majd addig fűzzük, míg puha nem lesz a tészta. Vigyázzunk arra is, nehogy túlfőzzük!
Közben feltesszük a bacont sülni. Ha kész a tészta, meleg vízzel leöblítjük, és a majdnem kész baconnel pár percig óvatosan összekeverve megpirítjuk egy kicsit a tésztát is.
Majd tejföllel tálaljuk!
Jó étvágyat kívánok!
Posted on 2012-12-09, in Egyéb, Főételek and tagged juhtúrós sztrapacska pirított szalonnával, juhtúrós sztrapacska receptje, sztrapacska, sztrapacska recept, sztrapacska receptje, sztrapacska tészta. Bookmark the permalink. Juhtúrós sztrapacska pirított szalonnával bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.