Juhtúrós sztrapacska pirított szalonnával

Juhtúrós sztrapacska pirított szalonnával – Nem a világ legkönnyebb étele, mármint a gyomornak, de mi magyarok szeretjük a finom, laktató, ízletes kajákat. Ilyen ez a felvidéki étel is.

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál olaj
  • 45 dkg liszt
  • 15 dkg juhtúró
  • 10 dkg kockázott bacon
  • 1 doboz tejföl

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, és nyersen lereszeljük. Közben felteszünk vizet forrni. Hozzáadjuk az olajat, a tojást és a lisztet, majd összedolgozzuk, hogy galuskatésztát kapjunk. A felforrt vízbe apróra csipkedett galuskadarabokat dobálunk – ezt nokedliszaggatóval is megoldhatjuk – adunk hozzá egy kis sót – nem sokat, mert a juhtúró és a szalonna is sós! – majd addig fűzzük, míg puha nem lesz a tészta. Vigyázzunk arra is, nehogy túlfőzzük!

Közben feltesszük a bacont sülni. Ha kész a tészta, meleg vízzel leöblítjük, és a majdnem kész baconnel pár percig óvatosan összekeverve megpirítjuk egy kicsit a tésztát is.

Majd tejföllel tálaljuk!

Jó étvágyat kívánok!

Posted on 2012-12-09, in Egyéb, Főételek and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Juhtúrós sztrapacska pirított szalonnával bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.

Comments are closed.